Pups van Iris, geboren 21 maart 2011

 

 Iris met pups

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de eerste keer naar buiten op zondag 27 maart 2011.

nest iris naar buiten

 iris nest naar buiten

 

 

 

iris nest naar buiten

 

 iris nest naar buiten

 

 

 

 

iris nest naar buiten

 Op visite bij het puppennest van Iris van Mooi Maarkel

Zondag 10 april zijn we voor de eerste keer naar onze nieuwe Schwyzerpup gaan kijken. We stonden al een tijdje op de wachtlijst bij familie Leunk en gisteren was het zover.

 

 nest iris 10 april

 

 

 

In Markelo aangekomen werden we al hartelijk ontvangen door Iris, de moederhond van onze nieuwe pup. Vol verwachting mochten we toen gaan kijken naar de toen 4 weken oude puppen.

Oooooohhh, wat zijn ze mooi en wat zijn ze schattig. Alle 4 de puppen zijn prachtige hondjes en op zo'n moment denk je als hondenliefhebber: "Dit zijn de mooie momenten van het leven". Het is dat we een teefje willen en dat er maar 1 teefje is, maar anders zou het nog moeilijk worden om er 1 uit te kiezen.

Als er een pup ging wandelen door de werpkist, ging dat nog helemaal wankelend, echt mooi om te zien. Na een tijdje waren de puppen moe en zijn we lekker buiten in het zonnetje koffie gaan drinken. Het was erg gezellig samen met meneer en mevrouw Leunk en de tijd vloog om.

 

nest Iris 10 april

 nest Iris 10 april

 

Na een tijdje waren we opeens onze dochter kwijt. Waar zou die zijn? Iemand zei toen dat ze bij de puppen zou zijn en jawel hoor, het was waar. Ze zat al een tijdje rustig naar de slapende puppen te kijken. Ze was niet weg te slaan bij de puppen en eigenlijk heeft ze ook best wel gelijk. Uren kun je kijken naar de hondjes die allemaal lekker bij en op elkaar liggen. Soms wordt er eens 1-tje wakker, maar snel is hij dan ook weer in slaap. Prachtig om dit prachtige Schwyzerpuppennest te zien.

 

 

 

nest Iris 10 april

 

Rond een uur of 5 trakteerde ons mevrouw Leunk op een zelfgemaakt tomatensoepje, dat heerlijk smaakte en na het eten mochten de puppen toen nog eventjes naar buiten om daar even lekker in het zonnetje te liggen of spelen.

Buiten genoot iedereen van het lekkere weertje en de puppen gingen dit keer eens echt op onderzoek uit. De 1 onderzocht een bloemenbak, de ander een gevallen blaadje en nog een ander onderzocht eens goed de spijkerbroek van onze dochter.

nest Iris 10 april

 

 nest Iris 10 april

 

 

Zoals ik al zei vloog de tijd erg snel en was het tijd geworden om weer huiswaarts te gaan.

Het was een mooie en onvergetelijke dag geworden.

Familie Leunk alvast hartelijk bedankt en nog veel plezier de komende tijd met het schitterende puppenkwartet.

 

Familie Mertens

nest Iris 10 april 

 nest Iris 10 april