Laufhundedag 5 oktober 2008

Oh oh wat waren de weersvoorspellingen toch slecht van te voren, maar wat een geweldige opkomst voor deze dag.

Alle kleurslagen van onze Zwitserse laufhunden waren weer vertegenwoordigd van jong tot oud.Er waren wel zo'n 40 baasjes met zo'n 30 honden,waarvan "een" laufhund die niet bewoog en tijdens de wandeling Suze gezelschap heeft gehouden liggend op tafel, en met Basil zoals altijd aan haar voeten (die de wandeling niet meer kan meelopen).


Bij aankomst verzamelde we ons eerst in de kantine van KC Dieren en was het een druk begroeten van baas en hond. Toen we er allemaal waren konden de honden en eventueel hun baasjes naar buiten. De honden trokken zich niets aan van de regen maar de meeste baasjes stonden toch liever droog.

 

Het was weer heerlijk rennen en dollen voor de honden en voor ons een prachtig gezicht om zo'n grote groep laufhunden bij elkaar te zien.

Na het genieten van een kopje koffie kon de wandeling in een stukje bos van de veluwezoom beginnen. Paraplu of regenkleding en laarzen waren geen overbodige luxe.

De honden konden weer lekker snuffelen en wij, de baasjes, weer lekker bijpraten, ervaringen en tips uitwisselen.

Er waren nu ook weer a.s. baasjes bij die graag wat meer over onze laufhunden wilde weten: want wat is dat nu eigenlijk voor een hond die Zwitserse laufhund?

De manier om daar achter te komen is inderdaad een keer aan onze wandelingen mee doen.

We hebben zelfs tijdens de wandeling 2 wilde zwijnen gezien (of hebben de honden ze eerder geroken) maar ze waren jammer genoeg te snel weg (geschrokken van die hele meute) om een foto te maken.

 

 

 

Bij terugkomst van de wandeling was de soep al warm en stonden de broodjes al klaar met een lekker appeltje toe.Even lekker uitrusten en genieten van de lunch en de honden gingen hun eigen gang en lieten af en toe van zich horen door luid aan te geven : Ik ben de baas!

Wie wilde kon nog kijken naar de videofimpjes van vorige wandelingen die iedere keer weer gemaakt worden door Jan.

Het was weer een groot succes (al werkte de weergoden niet helemaal mee) en het is prachtig dat we hier ieder jaar een keer mogen komen en samen genieten met de honden. Bedankt kc. Dieren.

 

Rond 13.30 uur ging iedereen weer langzaam aan naar huis samen met zijn hond en ook de laufhund die niet bewoog werd weer meegenomen door het baasje van Luca.

 

 

Iedereen van de organisatie bedankt weer voor deze fijne dag.

Tot de volgende wandeling!!

Groeten van Madeleine en Ben Vrolings en een poot van Luca.

Foto's fam. Vroling en fam Kruse

 Nog een verslag van de dag

Dieren, 5 oktober 2008

De hele week teletekst bekeken, wat voor weer wordt het zondag???? 90% regen!!! Ja hoor dat hebben wij weer een leuke wandeldag met heel veel laufhunden in de regen. Toch maar gaan want na een rondje bellen naar de eigenaars van de pups van Roos om te vertellen hoe leuk zo’n dag is, was de reactie enorm en kwamen er maar liefst 5 pups bij elkaar. Intussen natuurlijk jonge honden want volgende maand worden ze 1 jaar.

 

Aristide uit Zeeland, Emma uit Zeeuws-Vlaanderen Noortje uit Hardenberg, Monty uit Soest en natuurlijk Abe die wij onder onze hoede hebben waren er.

Na ontvangst met koffie gingen alle honden los, ideaal ze hebben heerlijk gerend en gespeeld, daarna aangelijnd en de wandeling gemaakt. We hebben natuurlijk wel wat regen gehad maar al met al viel de nattigheid mee.

Terug bij de kynologenclub konden de honden nog steeds los lopen en hebben we lekker broodjes met soep gekregen.

Voordat iedereen vertrok natuurlijk met de Roos-familie op de foto, dat is een heel karwei want echt fotogeniek (stilzitten) daar hebben onze honden niet van gehoord.
We hebben een hele leuke dag gehaden wil de laufhunden stichting hartelijk bedanken voor deze dag die weer erg goed georganiseerd was.

Groeten,
Leo en Ingrid Bellekom
Fan de Hegedyk