Laufhundedag Diemen 10 oktober 2010

 

 

Op zondag 10 oktober hebben wij, Irene en Paul, voor het eerst deelgenomen aan de Laufhundedag die gehouden werd op terrein van K.C. Dieren. Dieren ligt niet ver van onze woonplaats Lobith, dus het was een soort thuiswedstrijd.

 

 

Om 11 uur waren we aanwezig met onze drie honden Hewie en Nico onze Luzerner Laufhonden en Kajo onze black en tan teckel.

Het was voor ons een mooie entree en kennismaking op een zonnige zondag met een terrein vol met vrolijk spelende honden. De dag kon al niet meer stuk. De koffie en thee stonden al klaar.

 

Na de officiële opening van Suze zijn we op pad gegaan met de honden het mooie bos in met de honden en hun baasjes. Het was fijn wandelen en onderweg hadden we bekijks van mountainbikers en een groep paarden met ruiters.

 

 

 

Onderweg werd er druk met elkaar gesproken over alles en nog wat. Lekker even bijkletsen na de zomervakantie want een ieder had best veel te vertellen. Ook de honden hadden het erg naar hun zin. Ja, de Laufhund is in het bos op de juiste plaats. Alle honden waren nu keurig aangelijnd en moesten dit keer keurig met hun baasjes meelopen. Rennen en jagen was er even niet bij.

Het was een mooie wandeling die voor een ieder goed te doen was. Ook de kinderen hebben zich onderweg goed vermaakt. Er was veel te zien onderweg want de herfst is begonnen en als je goed om je heen keek waren er ook prachtige paddenstoelen te zien. Onderweg zijn door velen foto’s gemaakt en ik ben benieuwd naar de resultaten.

 

 

 

Ontspannen en voldaan kwamen we weer terug op het terrein van K.C. Dieren waar we door de achterblijvers opnieuw werden begroet.  De honden konden weer los de wei in om verder te spelen want hun energie was nog lang niet op.

 

De lunch vond plaats in het clubgebouw waar de broodjes en de soep klaar stonden. Wij waren die zondag net terug van een korte vakantie in Zwitserland. Daar hebben we Nico, een Luzerner Laufhund, een reu van 16 weken meegenomen als speelkameraad voor Hewie.  Na de wandeling zijn wij huiswaarts gegaan om Nico te laten wennen aan zijn nieuwe huis en omgeving in Lobith. Ook waren we nog een beetje verreisd en wilden nog wat uitrusten.

 

 

 

 


 

 

 

Wij kunnen een ieder aanraden om de volgende keer er bij te zijn om kennis te maken met de vele mooie honden en andere clubgenoten van de stichting de Zwitserse Laufhund.

Het gaat jullie en de Laufhunde goed en alvast fijne feestdagen en een goed begin. Tot januari 2011 op onze volgende Laufhundedag 2011. Hou de website goed in de gaten waar en wanneer deze zal plaatsvinden en noteer dit dan alvast in de agenda’s.

Groetjes, Irene & Paul uit Lobith