Laufhundedag Diemen 30 september 2012

 

Laufhundedag 2012

 

 

Op 30 september 2012 weer een heerlijke Laufhundendag in Dieren, het lijkt erop dat we altijd mooi weer hebben in Dieren!

Alle kleurslagen waren aanwezig en ze hadden het prima naar hun zin.
De baasjes konden lekker genieten van een mooie wandeling, lekker lunchen en heerlijk in het zonnetje nagenieten en bijkletsen.
In oktober komen er 2 (pups) Berner Laufhunden vanuit Tsjechië naar Nederland. Die hopen we bij de volgende wandeling te ontmoeten.

groeten Leo en Ingrid

 

Verslag Laufhundendag 30 september 2012 – Dieren

 

Enthousiast en benieuwd stapten we zondagochtend 30 september 2012 vroeg in de auto met z’n vijven (1 Berner Laufhund van 6 maanden, 2 kinderen, 2 volwassenen) om af te reizen naar Dieren. De zon namen we gelijk maar mee.

Weken lang hebben we uitgekeken naar dit moment: de Laufhundendag in Dieren. Nog maar een aantal maanden terug waren we te Heimisbach in Zwitserland bij Werner Frank om onze pup Isis, die officieel Hella genannt Helena von Dürrgraben heet, op te halen. Nu mocht ze voor het eerst haar zusje Luna gaan ontmoeten in Nederland, want de zomerwandeling hadden we gemist. Onderweg moesten we soms achterom kijken in de auto, want Isis hoorden we niet. Die is gek op autorijden.

Toen we aankwamen op de grote parkeerplaats bij KC Dieren zag Isis 2 soortgenootjes die eveneens aankwamen. Ze gaf hard luid in de auto, iets wat ze nog niet eerder had gedaan. Het prachtige brakkengeluid galmde door de auto. Dat was meteen een leuke aankomst. Toen we het hek binnenliepen vonden we het een enig zicht om alle Laufhunden bij elkaar te zien, want we kwamen als laatste aan. Isis wist ook niet waar te kijken en liep van hot naar her het terrein over. Heerlijk hoe de honden zo in vrijheid met elkaar kunnen rennen en ravotten. Wij keken ook onze ogen uit, want andere Laufhunden kenden we alleen van foto’s m.u.v. de Berner Laufhunden Fellon en Zora die we bij Werner Frank hadden gezien. Wat een prachtige honden waren het allemaal!

Soms bleven we kijken naar de koppen en ogen die ook weer zo verschillend waren. Onze dochters, Marloes en Annemijn, renden meteen de heuvel op om met de honden te spelen. Ook zij wisten niet van ophouden. Tja, maar wat wil je? Als je eenmaal in de ogen van een brak, in deze een Laufhund, hebt gekeken dan ben je verkocht en dan laat het je niet meer los. Even dachten we dat onze meiden ietwat te veel met de honden bezig waren, maar de honden zelf vonden het prima en de baasjes ook, zo hebben we begrepen uit reacties. En Isis, die vond bijna meteen haar zusje Luna. Dat was heel bijzonder. Alsof ze het rook! Sindsdien waren ze onafscheidelijk deze middag en zochten ze elkaar nog vaak op. Komisch was ook hoe sommige reutjes Isis en Luna erg aantrekkelijk vonden.

Na de leuke, grappige en aandoenlijke kennismaking maakte men zich klaar voor de boswandeling. Een meute aan honden stond klaar om te gaan lopen. We hebben een deel meegelopen in het nabij gelegen bos. Na de boswandeling mochten we deelnemen aan een goede bescheiden lunch met soep en broodjes. En die lunch ging niet voorbij aan de speurneuzen van de Laufhunden. Het was een gezellige drukte in de kantine van KC Dieren. Zo konden we meteen nader kennis maken met andere mensen van de Stichting Laufhunden en kregen we een goed beeld van de interesse en liefde voor deze honden. Daar konden we onszelf goed in vinden. Nog dezelfde avond hebben we foto’s doorgestuurd naar Werner Frank. Hij kan trots zijn op zijn pups Isis en Luna.

Voor ons mag de volgende datum alvast bekend worden. We kijken uit naar een volgende keer, want het is voor ons én Isis erg leuk om een Laufhundendag mee te beleven.

Chapeau voor de stichting!

Fam. Koole uit Kruisland met Berner Laufhund Isis

 

Mededeling

Op de laufhundendag lag het blad Honden Manieren ter inzage, waar een laufhundenartikel in staat met mooie foto's. Nu blijkt dat dit blad moeilijk te verkrijgen is, geef ik voor de geinteresseerden het besteladres door.

Vragen naar Hondenmanieren van september nr.10 2012.

adres: Compasso Media Postbus111 5750 AC Deurne

Of via e-mail administratie@compassomedia.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Een aantal foto's genomen door Jan Kruse.

 

Onderstaande foto's genomen door Madeleine Vrolings.