Lentewandeling 2011

 

 

Verslag lentewandeling, zondag 3 april 2011

 

lentewandeling 2011

 

 

 

We gaan naar Midden Limburg waar Marita en Sjaak Dingelstad deze keer de Laufhundendag hebben georganiseerd. We worden om 11 uur bij hen thuis verwacht.

Voor ons is het ditmaal vanuit Haaksbergen een flinke reis. De weersverwachting is niet goed. Als we vertrekken regent het. Gelukkig klaart het later wat op en als we in Hingen-Echt arriveren, is het droog.

De ontvangst is heel hartelijk en overal in hun gezellige huis zijn zitjes waar de koffie met Limburgse Vlaai al klaar staat. We smullen ervan en we zijn niet de enigen. Er is een grote groep Laufhunden met hun baasjes naar Limburg gekomen. De honden kunnen ondertussen buiten even lekker uitrennen. Er is ruimte genoeg.

lentewandeling 2011

 

 

Om 12 uur beginnen we aan een flinke wandeling van ong. 10 km. De omgeving is mooi. De bomen lopen uit en alles begint te bloeien. Helaas het weer werkt niet mee. Al gauw begint het te regenen. Maar de honden hebben er geen last van en wij zijn er op gekleed. Dus we lopen vrolijk kletsend verder.

 

lentewandeling 2011

 lentewandeling 2011

 

De eerste pauze slaan we maar over. Het is wel erg nat bij het meertje. Twee kilometer verderop komen we bij vrienden van Marita en Sjaak. De gluhwein staat al klaar en voor de kinderen is er limonade. Ook hier mogen de honden vrij rond lopen, alleen hun eigen hond heeft het wat moeilijk met sommige van de gasten.

Ondertussen is het droog geworden en we maken onze wandeling af. Tegen half drie zijn we terug bij de familie Dingelstadt.

lentewandeling 2011

De honden kunnen buiten blijven en dat is maar goed ook want ze zien er niet uit.

lentewandeling 2011

Voor de baasjes zijn de tafels al gedekt en we krijgen een heerlijke eigengemaakte aspergesoep van asperges van eigen teelt met daarbij heerlijke broodjes. We laten het ons goed smaken.

lentewandeling 2011

lentewandeling 2011

 

lentewandeling 2011

Ondanks de regen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt en was het een fijne dag. .

We willen Sjaak en Marita Dingelstadt dan ook heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en de uitstekende organisatie van deze dag.

We hebben een hele fijne dag gehad en we zijn blij dat we gegaan zijn.

 

Albert en Marian Baas

 

lentewandeling 2011

Laufhunde wandeling in Limburg.

Wat hebben we genoten en wat waren er veel deelnemers.
Zoals u in het verslag van de familie Baas hebt kunnen lezen werd door de familie Dingelstad een geweldige gastvrijheid ten toon gespreid. Iedereen keek zijn ogen uit op de kunstzinnige aankleding van het huis en het buitengebeuren. Als we nog niet wisten dat we hier met geweldige dierenvrienden van doen hadden zag je dat onmiddelijk; paarden, geiten, ganzen, eenden, kippen en een voliere vulden hun 3 Laufhunden en poezen aan. Wat een heerlijk leven hebben al die dieren en waar haal je de tijd vandaan om dit alles met liefde tot in de puntjes te verzorgen.

Ik wil dan ook eindigen met een groot compliment.

Susanne Wissink.