Luca

Zie ook Luca, het vervolg

 

Het is precies een jaar geleden dat we Luca in Konolfingen in Zwitserland zijn gaan halen. (zie eerdere fotos op de website). Op 8 december 2006 vierden we haar eerste verjaardag. Ze heeft zich ontwikkeld tot een in onze ogen mooie Schwyzer Laufhund. In augustus 2006  haalde ze het predicaat "veel belovend " in de puppyklas bij de clubmatch van de Nederlandse Brakkenclub. Ze is erg lief en rustig, gek op kinderen en speelt graag met andere honden vooral als ze die al een beetje kent. Luca is erg aanhankelijk en doet graag allerlei oefeningen met de baas, daar staat echter tegenover dat ze nog steeds niet alleen kan zijn, ondanks zorvuldige trainingsopbouw, bachbloesemdruppels etc. Is er nog hoop?

Ik heb met haar de socialisatiecusus, puppycursus en vervolgcursus gedaan. De basis van gehoorzaamheid is nu aanwezig en beheerst ze goed. Zoals natuurlijk zitten, afliggen, platliggen, staan, dit alles ook gekoppeld aan de blijfoefening, ook op afstand. En dan natuurlijk het belangrijkste het HIERKOMEN. Ze doet dit tot nu toe heel goed en reageert ook goed op het jachtfluitje. We kunnen haar in het buitengebied nog lekker los laten, waar ze naar hartelust snuffelt, rent en speelt met bijvijvoorbeeld haar wandelvriendje Floris (een schapendoes) of zoals op de foto's te zien is met haar drie vriendinnen Ody Kyra en Ninou de Leonbergers van mijn zus Irma Thijssen. (Zij heeft ook de foto's gemaakt.)

Ze gaat ook al af en toe mee met de fiets. Hierbij gebruik ik de springer.

Omdat Luca graag dingen met je doet wil ik in het voorjaar met haar behendigheid gaan proberen. Ze heeft al eens kennisgemaakt met de toestellen en vond het toen leuk om te doen. Ik ben benieuwd.

Waar we natuurlijk ook van genieten zijn de laufhundenwandelingen, heel gezellig en fijn om ervaringen uit te wisselen en bij te praten. Vooral ook de lokatie waar de honden lekker los kunnen is natuurlijk geweldig.

Onze complimenten voor steeds weer de uitstekende organisatie. 

 

Foto's: In het buitengebied bij Zevenbergen. Luca snuffelt, Luca rent, Luca speelt, Luca zit en( ook even een blijf oefening wanneer er een fietser langs komt) Luca in de mand moe na de wandeling.

 

 Zie ook het vervolg


Ben en Madeleine Vrolings

foto's Irma Thijssen