Luca, het vervolg

 

 

Er is al weer een jaar voorbij.
Luca is 8 december 2007 twee jaar geworden. Ze heeft weer van alles meegemaakt en hier is weer een nieuw verslag met wat foto’s.

In het voorjaar ben ik met haar begonnen met behendigheid. We zijn lid van de vereniging de “Jolly Jumpers” en een keer per week hebben we ‘s avonds training.

Luca vind het prachtig en leert snel. Ze loopt nu zonder lijn over het hele parcours wat iedere week anders is. Een maal per maand hebben we onderlinge competitie en een paar keer per jaar doen we ook Flybal. Ze rent er prachtig naar toe poot op de plank en vangt de bal, het terug lopen met de bal over de hordes gaat wat minder snel omdat ze de bal dan al heeft. Zie eventueel de website van hondensport Klundert.

Behendig is dus een succes en een fijne manier om samen met je hond bezig te zijn en versterkt ook de band baas-hond.
Zo is Luca ook gek op haar (tennis)balletje en dat feit gebruik ik ook om het balletje als beloning te gebruiken o.a. bij de behendigheidstraining maar ook bij het hierkomen op de fluit, wat ze goed doet.
Zo heb ik een keer meegemaakt dat toen we op vakantie waren, in het Goudse Hout liepen, waar ze lekker los liep. Het zijn allemaal weilandjes met water ertussen. Tot nu toe ging ze eigenlijk niet het water in tot ze een paar patrijzen tegenkwam en deze opvlogen naar het volgende weiland. En ja hoor de jacht passie was zo groot dat ze gewoon door de vieze vrij brede sloot zwom naar de overkant. Maar uiteindelijk waren daar de patrijzen hoger weggevlogen en stond ze daar. Ik floot maar ze durfde niet meer terug te zwemmen en stond daar te aarzelen aan de andere kant. Totdat ik het balletje liet zien en ja daarvoor zwom ze graag terug. Dus wanneer er jachtpassie is houdt water haar niet tegen.

Overigens is het ook heel leuk om met je balletje aan de waterkant te spelen.

In juni zijn we met Luca naar de clubmatch van de brakkenclub geweest, waar ze 1 uitmuntend heeft gehaald en zesde bij de eindkeuring van alle brakken.
Vanaf half september hebben we een maand de leonberger Malik van mijn broer te logeren gehad. Daar heeft Luca ook erg van genoten. Ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden en lekker spelen met elkaar ondanks het grote verschil in formaat.
‘s Avonds ging Malik het liefst dicht bij de mand van Luca liggen.

Floris de schapendoes is Luca’s wandelmaatje. Zo’n 4 a 5 keer per week gaan we ‘s middags samen wandelen in het buiten gebied bij de Mark bij Zevenbergen waar ze los kunnen lopen en lekker kunnen snuffelen en samen stoeien.
Ook gaat Luca af en toe mee langs de fiets, ze loopt keurig mee maar vindt het minder leuk omdat ze dan niet uitgebreid kan snuffelen.

Het was weer een heerlijk jaar met onze laufhund. Ze is lief, rustig, luistert goed en is leergierig, gaat makkelijk mee overal naar toe en is bij een ander ook makkelijk want het alleen zijn vind ze nog steeds niet leuk, zodat ze naar diverse oppas adresjes moet als wij wat langer van huis gaan.

Tot een volgende keer of tot ziens bij de laufhundenwandelingen!

Madeleine, Ben en Luca