Nieuwjaarswandeling 2011

 

Verslag nieuwsjaarwandeling 9 januari, 2011

 

 

 

Beste Laufhundenvrienden,

 

Het was alweer onze 3de laufhundenwandeling. Wij (Marc, Doreen, Laura en Fleur Troostwijk) verheugden ons op deze dag. Het zonnetje scheen met een temperatuur van 6 graden.

Wij kwamen om 11.30 uur aan, in het mooie heuvelachtige Markelo.  Daar zagen we een idilische kleine omheinde boomgaard met chaletje. (ter beschikking gesteld door Gerrit Krijgsman)

De vuurkorfen stonden te branden, een sfeervol gezicht. We werden leuk ontvangen door Gerrit Leunk, die ons een lekkere Markelose borrel aanbood.

Binnen in de gezellige Chalet met open haard, verwelkomde ons Suze Wissink, Marian en Jan Kruse (zij hebben het georganiseerd).  Er was een lekker bakje koffie met krentewegge.

Nadat we lekker opgewarmd waren, begonnen we om 12.00 uur de wandeling met alle vier keurslagen.  De wandeling begon heuvel af, waarna we een landweg pakten. Halverwege stopte we bij een vliegtuigmoter, die als monument daar stond, ter nagedachtenis van het neergestorte vliegtuig uit de 2de wereldoorlog.

Verder tijdens de wandeling kregen we nog meer info, van Gerrit en Gerrit, wat er was gebeurd tijdens de 2de wereldoorlog. We zagen loopgraven, schuilhutten, bomkrater.

Halverwege de wandeling hebben we nog een pitstop gemaakt bij een boederij, waar de glühwein al klaar stond.

Hierna ging de wandeling nog gemakkelijker. Aan het eind van de wandeling kwamen we nog een heuse wijngaard tegen. Met uitleg van Gerrit Krijgsman.  

Om 14.00 uur waren we weer terug van deze interresante wandeling voor zowel hond als mens. Je had geen hond meer aan ze…

En wij waren toe aan een lekker kopje erwtensoep met broodjes die al klaarstonden.

 

Wij willen de organisatoren Mariane en Jan Kruse bedanken, het was echt super! En natuurlijk Gerrit Krijgsman en zijn vrouw voor het beschikbaar stellen van de Chalet en boomgaard.

  

Marc, Doreen, Laura en Fleur Troostwijk

Foto's Jan en Marian Kruse

 

Hieronder nog meer foto's.

 

 

 

PS van Suze Wissink,

Marian, Jan Kruse en ik kwamen als eersten aan bij het chaletje van Gerrit Krijgsman waar de kachel al lekker brandde en even later kwam de fam. Krijgsman om voor de koffie te zorgen waarbij een heerlijke krentenwegge geserveerd werd. Na de brand in de vuurkorven aangestoken te hebben konden onze deelnemers welkom geheten worden.

Ook wil ik Jan en Marian, die voor een heerlijke kom snert, broodjes en ook nog eens voor appelbeignets gezorgd hadden bedanken.

Al deze mensen heel erg bedankt voor jullie werk ook namens alle Laufhunden eigenaren en tot een volgende keer.

Susanne W.