Wandeling april 2006

Verslag lentewandeling 2006

Op zondag 2 april op tijd uit Helmond vertrokken richting Buurse met toch wel wat spanning, want voor ons was het toch wel zo'n 25 jaren geleden dat wij bij de laufhunde-club waren.

Wij hadden geen hond bij ons en dat is toch wel een beetje raar als je naar een hondenwandeling gaat. Bovendien vroegen wij ons af of we nog bekenden zouden zien. Helaas was Suze de enige, jammer maar het zij zo.

De routebeschrijving naar de pannenkoekenboerderij was perfect. Zodoende waren mijn vrouw en ik ruimschoots op tijd aanwezig en konden wij mooi de deelnemers met hun honden aan zien komen. Als je dan de laufhunden weer ziet begint het van binnen toch weer te kriebelen en zonder hond voelde ik me nog kaler dan ik al ben.

Eenmaal binnen in het zaaltje werden de deelnemers gastvrij ontvangen en werd iedereen getrakteerd op lekkere koffie met krentewegge, heerlijk. Het was zoals wij het van vroeger gewend waren: erg gezellig. Iedereen was met elkaar amicaal aan het praten alsof iedereen elkaar dagelijks tegenkomt. Nu en dan werd het geroezemoes overstemd door onze alom bekende laufhundestemmen. Foei, maar dat helpt in de gegeven omstandigheden niet.

Ik heb het aantal deelnemers niet geteld, temeer omdat mij pas vlak voor vertrek werd gevraagd dit verslag te schrijven, maar volgens mijn schatting waren er toch wel zo'n dertig deelnemers met 20 laufhunden.

Iedereen kwam om te wandelen dus na de koffie ging men wandelen. Van een lentewandeling was echter geen sprake; het was meer een herfstwandeling, met of zonder paraplu, met soppen in de modder en sprongetjes over de plasjes water. Toch was iedereen goed geluimd en nam men het mindere weer voor lief. Aan de geluiden te horen hadden de honden er ook zin in, maar die gingen denk ik liever achter het wild aan. Uiteindelijk werd er toch besloten om de wandeling in te korten, want het was bar en boos.

Terug in het zaaltje was iedereen weer snel gezellig met elkaar aan het babbelen en was er een gemoedelijke sfeer. Uiteraard was de gespreksstof het wel en wee van de laufhunden. Ondertussen werd er van allerhand lekkers besteld om de inwendige mens te versterken.

Mijn vrouw en ik hebben genoten van de grote, kleine, dikke, dunne en luidruchtige laufhunden en hebben tevens weer nieuwe contacten kunnen leggen. Met toekomstige wandelingen en/of clubmatches willen wij graag weer uitgenodigd worden en indien mogelijk zullen wij hiervan gebruik maken.

Bedankt, en prettig kennis gemaakt te hebben met nieuwe laufhundebezitters.

Frans van Houtert, Helmond.

Op 2 april 2006 werd er gewandeld met onze Laufhunde in Buurse.

De locatie en de omgeving waren weer heel mooi en de opkomst heel goed.

Vanuit het Friese tot aan het Limburgse, uit alle hoeken en gaten waren bazen, bazinnen en Laufhunde weer gekomen.

 

 

 

De jongste Schweizer was enkele maanden oud, de oudste Schweizer was de 13 jaren gepasseerd.

 

 

 

 

Helaas wilde dit keer het weer niet meewerken.

Door regen, wind en modder lieten we ons niet kisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verslag en foto's Jan Kruse