Zomerwandeling 2011

 

 

Verslag zomerwandeling, zondag 26 juni 2011

 

lentewandeling 2011

 

 

 

Deze keer was de wandeling weer op het recreatieterrein ’t Leesten bij Apeldoorn. Doordat er al wat mensen met vakantie waren en een aantal verhinderd, was er maar een klein groepje aanwezig. Suze had geen vervoer en kon daarom helaas ook niet komen.

We waren met acht personen en zes laufhunden. Een Jura en twee Bernerlaufhunden van Marita en Sjaak en wel Qura Spurky en Bobo, Saskia en Hans met Vilia, Leo en Imelda met Casper en wij zelf met Luca, alle drie schwyzer laufhunden.

lentewandeling 2011

 

 

lentewandeling 2011

 

 

Het beloofde in ieder geval mooi weer te worden en rond de middag kwam ook de zon door.

Na lekker koffie met appeltaart genuttigd te hebben zijn we eerst het hondenbos ingelopen waar de honden lekker los kunnen. Dat is dus heerlijk vrij snuffelen voor ze en het was gezellig druk met andere honden. Daarna verder gewandeld in het mooie natuurgebied, maar nu wel aangelijnd natuurlijk.

 

lentewandeling 2011

 

Zomerwandeling 2011

 

 

Het laatste stuk ging weer door het hondenbos. Op het wat meer open gedeelte konden we onze laufhunden vrij goed in de gaten houden. (Casper ging wel een keer wat verder weg en moest weer bij de groep gehaald worden.)

lentewandeling 2011

lentewandeling 2011

We besloten ook nog een stukje door een wat meer bos gedeelte te lopen. Hier waren toch wel wat meer geuren en enkele honden liepen dan ook af en toe wat meer door de dichte begroeiing op zoek naar de konijnen. Totdat juist op het einde Vilia van Saskia en Hans het toch wel heel spannend vond tussen de struiken en er wat verder vandoor ging en maar sporen bleef volgen. Ze liet zich af en toe wel zien maar had geen zin om aangelijnd te worden maar draaide zich steeds weer, verder de konijnensporen achterna. We zijn met een aantal maar vast wat gaan drinken en eten bij de kiosk en Saskia en Hans losten elkaar af om te proberen Vilia weer terug te krijgen.. Lokken met iets lekkers hielp niet. Een geruststelling was wel dat ze in het omheinde stuk zat en dus niet echt heel ver kon gaan.

Zomerwandeling 2011

Dat wordt geduld hebben en Saskia en Hans zagen al het senario voor zich dat het lang kon gaan duren. Maar gelukkig naar ruim anderhalf uur heeft Hans haar met een truc weer bij zich gekregen. Toen Vilia op een bepaald moment bij de uitgangspoort bij het parkeerterrein was en Hans in de auto ging en de auto startte moet ze toch gedacht hebben daar gaat mijn baasje weg zonder mij. Hans doet de poort open en Vilia komt naar de auto en gaat de auto in.

lentewandeling 2011

Hiep, hiep hoera, laufhund weer terug en iedereen kon met een gerust hart naar huis. Het was een gezellige dag, de honden hadden plezier en Het Leesten blijft een mooi wandelgebied. Verder hopen we natuurlijk weer meer laufhundenvrienden te zien op de grote laufhundendag in september in Dieren.

 

lentewandeling 2011

 

lentewandeling 2011

 

 

lentewandeling 2011

 

Groetjes van Madeleine en Ben

…en een poot van Luca