Zomerwandeling 2012

 

 

Verslag zomerwandeling 2012


 

 

De zomerwandeling  werd voor de tweede maal gehouden bij Sjaak en Marita Dingelstad in het Limburgse Echt.

Van zomer was echter geen sprake want het was maar 15 graden en helaas REGEN!

Toch was er een mooie opkomst en waren we met 13 Laufhunden en 20 baasjes.
 
Ditmaal was er weer een nieuwe Bernerpup uit Zwitserland bij.
 

 


We werden ontzettend gastvrij ontvangen door Sjaak en Marita met koffie en Limburgse vlaai. Het was binnen heel gezellig met veel ruimte en  leuke zitjes, een grote Brocante.


De honden bleven buiten op het prachtige erf waar ruimte genoeg was voor ze , waar ze heerlijk konden rondsnuffelen en rennen of spelen met de gevonden balletjes.
Toch stonden ze, toen alle baasjes binnen waren, wel verlangend te kijken bij de glazen deuren en lieten ze ook hun stem horen van: waarom mogen wij niet  naar binnen?

 


 

 

Rond 12.00 uur toen het even wat minder hard regende zijn we aan de wandeling begonnen. Een oudere Laufhund en Basil die met ons was meegekomen omdat hij logeerde bij ons  gingen niet mee.

 

Het was een prachtige wandeling met afwisselend landschap: bos en ook wat meer open gebieden. De honden konden weer volop snuffelen en de baasjes weer gezellig bijkletsen en ervaringen uitwisselen. Ook voor de baasjes van de nieuwe pup Luna een leuke ervaring denk ik en een mooie manier om kennis te maken met al die volwassen Laufhunden en hun verhalen. We hebben een flinke wandeling gemaakt van ruim 1 ½ uur. Voor de kleine Luna te lang en die werd dan ook de tweede helft van de wandeling gedragen.

Al met al is het tijdens het lopen met de regen meegevallen en kwamen de echte plensbuien  toen we net terug waren. De honden wat afgedroogd ( die bleven buiten, maar konden ook droog staan bij de stallen) iedereen de natte schoenen of laarzen uit en dan konden we met schone schoenen/slippers naar binnen.
Daar had Marita gezorgd voor heerlijke aspergesoep met broodjes en salade, koffie of thee. Er werd ook nog wat rondgekeken in haar brocante winkeltje en door sommigen nog wat gekocht.


 

Het was een heel gezellige dag en Sjaak en Marita we willen jullie ook heel hartelijk bedanken voor het open stellen van huis en tuin voor al die Laufhundenvrienden met hun viervoeters.
Bedankt voor jullie goede zorgen en gastvrijheid.


Madeleine  en Ben met Luca en deze keer ook met logé  Basil.